Ngajagi diri tina panyebaran COVID-19

Ngajagi diri tina panyebaran COVID-19

Anjeun tiasa ngirangan kasempetan anjeun tina kainféksi atanapi nyebarkeun COVID-19 ku cara nyandak sababaraha pancegahan saderhana:

  • Sacara rutin sareng ngabersihan leungeun anjeun nganggo tangan anu didaskeun alkohol atanapi ngumbah éta sabun sareng cai. Naha? Ngumbah leungeun anjeun nganggo sabun sareng cai atanapi nganggo nangan tangan anu nyeuseup ku maéhan virus anu aya dina panangan anjeun.
  • Ngajaga sahenteuna 1 méter (3 suku) jarak antara anjeun sareng anu sanés. Naha? Nalika aya batuk, bersin, atanapi nyarios aranjeunna nyemprot titisan cair leutik tina irung atanapi sungut anu tiasa ngandung virus. Upami anjeun caket, anjeun tiasa ngambekan di titik ogé, kaasup virus COVID-19 upami jalma ngagaduhan panyawat.
  • Hindarkeun angkat ka tempat anu rame. Naha? Dimana jalma-jalma ngahiji dina rame, anjeun langkung dipikaresep pisan ngahubungan sareng batur anu ngagaduhan COIVD-19 sareng éta langkung hese pikeun ngajaga jarak fisikna 1 méter (3 suku).
  • Hindarkeun ngahudangkeun panon, irung, sareng sungut. Naha? Leungeun nyabak seueur beungeut sareng tiasa ngajemput virus. Sakali kacemar, leungeun tiasa népakeun virus ka panon anjeun, irung atanapi baham. Ti dinya, virus tiasa ngalebetkeun awak anjeun sareng nginféksi anjeun.
  • Pastikeun anjeun, sareng jalma-jalma di sabudeureun anjeun, ngiringan kabersihan engapan. Ieu hartosna nutupan sungut sareng irung anjeun sareng siku anu ngagulung atanapi jaringan nalika anjeun batuk atanapi beresin. Teras leupaskeun jaringan anu dianggo langsung sareng kumbah leungeun anjeun. Naha? Droplet nyebarkeun virus. Ku ngabersihan kabersihan engapan anu hadé, anjeun ngajagi jalma-jalma di sabudeureun anjeun tina virus sapertos tiis, flu sareng COVID-19.
  • Cicing di bumi sareng diri ngasingkeun bahkan sareng gejala-gejala alit sapertos batuk, nyeri sirah, demam hampang dugi ka pulih. Boga aya anu nyayogikeun pasokan anjeun. Upami anjeun kedah ngantunkeun bumi anjeun, nganggo topéng pikeun henteu ngabahayakeun batur. Naha? Ngahindarkeun kontak sareng anu sanés bakal ngajagi aranjeunna tina kamungkinan COVID-19 sareng virus sanésna.
  • Upami anjeun muriang, batuk sareng kasusah engapan, milari perhatian médis, tapi ditelepon ku telepon sateuacanna upami mungkin sareng turutan arahan otoritas kaséhatan lokal anjeun. Naha? Otoritas nasional jeung lokal bakal gaduh inpormasi anu mutahir dina kaayaan di daérah anjeun. Nelepon sateuacanna bakal ngantep panyadia perawatan kaséhatan anjeun gancang anjeun langsung ka fasilitas kaséhatan anu leres. Ieu ogé bakal ngajagi anjeun sareng ngabantosan nyegah panyebaran virus sareng inféksi sanés.

Waktu pos: 12-Mei 2020